Träna & Tävla

Trän och tävla hos Blommeröd Hästsport CenterBlommeröds Hästsport Center är en av Skånes främsta anläggningar för hästsport och är samlat i Skånes hjärta, alldeles utanför Höör. Området sträcker sig över naturskön miljö i anknytning till vackra Ringsjön, med alla attraktioner inom nära räckhåll. Här finns ridhus, hoppbana, dressyrbana, polofält, galoppbana och träningsfält för fälttävlan.

Strandängen

Galoppbanan har fått namnet strandängen och första loppet som reds på Blommeröd var år 1993. Banan har även en steepechase-bana omfattande ett tiotal hinder. Sedan 2019 finns det även ett polofält här.
Strandängen är öppen för träning hela sommarhalvåret. Vid intresse att komma och träna, vänligen kontakta Niels Dreyer.

Tillfällig uppstallning

Blommeröd har nu även möjligheten att erbjuda tillfällig uppstallning. Kanske vill man låta sin nyinköpta åring få ett par extra månader efter auktionen att växa till sig på innan inridningen påbörjas, en häst med en skada som behöver ett par månaders vila eller bara en häst som behöver lite semester och ett miljöombyte.

Blommeröd erbjuder då uppstallning och omhändertagande av hästen under den överenskomna tidsperioden.

För mer information gällande Blommeröd, kontakta:
Niels Dreyer
0709-226125

Fälttävlan

Den ridsport som kräver mest av både ryttare och häst. Man tävlar i hoppning, dressyr, steeple-chase och terrängritt. En sport som kräver mycket plats, och där man tävlar på såväl ponny- som häst-nivå.

Man behöver: – Hoppbana – Dressyrbana – Terrängbana – Steeplechasebana (delas m galoppen) Generellt sett ligger de flesta tävlings och träningsbanor långt från allmänna kommunikationer.

Evenemang

Platsen rymmer evenemang av internationell klass. Det är möjligt att ta emot 6-10.000 besökare per dag. Parkering och anslutningar motsvarar behoven; litet behov av permanenta ytor.

Young Rider Steeplechase

Inom Ung Jägersro har vi ett dussin lovande ryttare som gillar att hoppa, och vi kommer att låta dessa öva ute på Blommeröd under säsongen med målsättningen att de skall kunna tävlingsrida över hinder, berättar Alan Jack, som är drivande på båda ställena.

Den här sajten använder Cookies. Genom att använda sajten godkänner du att cookis används.